Japan robot 2023

Japan robot 2023

V septembru 2023 UL FE Laboratorij za robotiko organizira strokovno študentsko ekskurzijo po Japonski. Potekala bo od 2. do 17. septembra 2023, udeležili pa se je bodo študenti različnih smeri iz 3. letnika dodiplomskega in magistrskega študija.

Ekskurzija je namenjena širjenju obzorij študentov. Spoznali bodo japonsko akademsko in raziskovalno okolje, njihov poslovni svet, industrijsko okolje visokotehnoloških podjetij, pa tudi preostalo japonsko kulturo in način življenja. Hkrati je to verjetno največja strokovna delegacija iz Slovenije na Japonskem v letu 2023 in s tem pomaga pri utrjevanju japonsko-slovenskih odnosov nasploh ter specifično na področju robotike.

V sklopu ekskurzije bo pot potekala od Tokia do Kitakyushuja, vsak dan bo ogled kakšne univerze in podjetja, ki so vodilna na področju robotike. Skupno bodo obiskali osem univerz oziroma inštitutov in pet podjetij.

Univerze in inštituti (označeni na zemljevidu z oranžno barvo):

 1. Waseda University
 2. University of Yamanashi
 3. Meijo University
 4. University of Fukui
 5. Advanced Telecommunications Research Institute International
 6. Nara Institute of Science and Technology
 7. Osaka University
 8. Kyushu Institute of Technology

Podjetja (označena na zemljevidu z vijolično barvo):

 1. FANUC
 2. Toyota
 3. Omron
 4. Daihen
 5. Yaskawa

Sponzorji

Ekskurzija ne bi bila mogoča brez razumevanja in prijazne podpore podjetij. Udeleženci se zahvaljujemo za prijazen odziv ter posluh.

DIAMANTNI SPONZOR

ZLATI SPONZORJI

SREBRNI SPONZORJI

BRONASTI SPONZORJI

Družbena omrežja

Spremljajte Japan robot 2023 na Instagramu in LinkedIn